Eredivisie niveautje Bassie en Adriaan

Eredivisie niveautje Bassie en Adriaan

Bassie_en_Adriaan.jpg

12-06-2020
Ons betaald voetbal grossiert wekelijks in een opeenstapeling aan stuiptrekkingen. Van structureel onzuivere passes tot aan de meest beroerde balaannames, wat resulteert in gigantisch veel balverlies wat aankomt op een potje flipperkastvoetbal. En wat te denken van het oeverloos balletje breed tot terug, weinig creativiteit, inspiratieloos voetbal, één groot foutenfestival, en dit alles in een tergend langzaam schouwspel.

Dan zit je als profvoetballer al zo’n jaartje of vijftien/twintig op voetbal, wordt er dagelijks getraind op de basisvaardigheden, en dan kom je als team niet verder dan dit lachwekkende Bassie & Adriaan gehalte. Dat zegt bovendien heel veel over de instelling en beleving van onze playstation generatie.     

En wat te denken van ons trainersgilde. Heeft twee tot vier jaartjes in de Zeister schoolbanken gezeten om te voldoen aan de trainerslicenties. Ook zij beschikken blijkbaar niet de kwaliteit om het Nederlands voetbalniveau naar een hoger plan te trekken. Uitzonderingen daar gelaten.  

Eenmaal zonder publiek in het stadion wordt dit Comedy Capers Eredivisie schouwspel nog pijnlijker blootgesteld en moet je wel heel weinig hobby’s hebben om dit slaapverwekkende aftreksel van de voetbalsport te aanschouwen. En dan hebben we het nog niet eens over de competitie niveaus daaronder.

Hervormingen zijn broodnodig. En dat begint bij de onderbouw van alle amateurverenigingen. Juist daar moet men, Club-Knvb-Bvo, op alle fronten veel beter investeren aan het niveau van de jeugdopleiding. Dat zal absoluut resulteren in veel meer talentjes. Het eerst goed opleiden is primair de basisvoorwaarde richting het profvoetbal > Dé Lange-Termijn-Opleiding-Visie!

Ook hervormingen in de Eredivisie zijn essentieel voor de toekomst. Met het huidige niveau en weerstand is het zo droevig gesteld, dat het verschil met andere voetballanden groter wordt, wat tevens consequenties heeft voor het niveau van Oranje. Weg met die tunnelvisie en durf te hervormen > Dé Korte-Termijn-Visie!

Tegelijkertijd gaat bij de bvo’s het scouten van de jongste jeugd op veel fronten mis, staat het niveau van de jeugdopleiding bij de profclubs ter discussie alsmede de Knvb trainersopleidingen. Want dit alles tezamen komt men in de Eredivisie niet verder dan niveautje Bassie & Adriaan.

Klik Hier > Hervormingen Eredivisie

Lees ook dit artikel
De enige juiste manier om een talent te scouten is door hem eerst goed op te leiden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!